Poredjenje kolektora 70 MGV i 58 DGV

Pod regularnim uslovima, jedan 58mm kolektor sa tubom sa staklenim zidom moze da proizvede 8 litara dnevno dok 70mm MGV kolektor moze da proizvede 16 litara (2 puta vise nego 58 tub) dnevno.

Drugim recima, kolektor NSC-70-10 moze da proizvede isti autput tople vode kao i kolektor NSC-58-22, ali ako se odlucite za kolektor NSC-58-22  morate da uzmete u obzir i dodatne troskove  koje on nosi ukljucujuci troskove instaliranja i transporta: troskovi instaliranja  22 tube bice bar dupli nego za 10 tuba!

Instalacioni zahtevi:
70mm tubni kolektor sa  grejnom cevi: instalira se pod uglom od 45° sa suvom konekciom; jedna polomljena tuba ne utice na ceo sistem, mozemo podesiti tubu tako da obezbedimo da aluminiumsko krilce bude okrenuto prema jugu dok sunce nije na jugu,

58mm kolektor sa vakuumskom staklenom tubom: u poredjenju sa 70 MGV tubnim kolektorom povrsina instaliranja 58mm kolektora sa vakuumskom staklenom tubom je veca, a troskovi ce biti duplo veci.

Mnogo veci autput kod MGV tuba,   Bulji izbor za grejni sistem
Prema rezultatima nasih najnovijih  testova,70 MGv tuba (grejna cev sa vakumskom tubom od metala i stakla) daje dva puta vise tople vode nego 58 DGV tuba (grejna cev sa vakumskom tubom od duplog stakla) zahvaljujuci nasim uspesnim poboljsanjima


solar line
solarni sitemi