Dodatna oprema

Rezervoar za vodu

Napravljen od visokokvalitetnog nerdjajuceg celika, koristeci materjale koji odgovaraju prehrambenoj industriji; moderan proces zavarivanja i poliuretansku penu pod pritiskom za izolaciju; Elegantan izgled i antisepticka svojstva; bezbedan i izdrzljiv. Rezervoar za vodu pod pritiskom kombinovan sa solarnim kolektorom i grejnom pumpom je prvoklasan izbor za snabdevanje toplom vodom kucni sistem za grejanje, i po zelji, moze imati i dodatni izvor toplote i elektricno grejanje.


solar line

Dvolinijska pumpna grupa

Pogodna za sistem za grejanje vode pod pritiskom, koji ima vise funkcija u jednom paketu, kao sto su kontrola protoka, ciklus grejanja, odvod, kontrola pritiska, displej, dovod/odvod tecnosti, itd. Ove kompaktne komponente omogucavaju laksu upotrebu i instaliranje. Ovakav specijalni dizajn sa dvostrukim cevovodom skracuje vreme montaze.


solar line

Ekspanzioni rezervoar

Ekspanzioni rezervoar je mali rezervoar koji se koristi u zatvorenom sistemu grejanja vode i kucnim sistemima tople vode kako bi absorbovali prekomerni pritisak vode, do kog moze da dodje usled toplotnog sirenja dok se voda greje. Sama posuda je mali kontejner koji je pregradjen na dva dele pomocu gumene dijafragme. Jedna strana je povezana sa cevovodom sistema za grejanje pa stoga sadrzi vodu. Druga, suva strana, sadrzi gas (obicno azot) pod pritiskom. Kada je sistem za grejanje prazan ili na niskom nivou normalnog opsega radnog pritiska, dijafragma ce biti pritisnuta uz ulaz za vodu. Kako se pritisak vode povecava, dijafragma se pokrece gurajuci vazduh na drugu stranu. Mogucnost kompresije vazduha ce amortizovati udar pritiska, i oslabiti pritisak u sistemu koji bi inace ostetio vodovodni sistem


solar line

Toplotna pumpa

Nudimo toplotne pumpe sledecih tipova :

- Vazduh-voda
- Voda-voda
- Geotermalne
- Bazenske


solar line

UPS – strujni inverter

Pretvarac napona je uredjaj koji obezbedjuje neprekidno napajanje potrosaca (pumpe centralnog grejanja, TV, rasveta, fiskalne kase, tel. centrale, muzicki uredjaji, laptopovi i sl.) u slucaju nestanka elektricne energije. Kao izvor napajanja se koristi akumulatorska baterija napona 12V, koji se pomocu pretvaraca transformise u napon 220V~/50Hz. Uredjaj ima ugradjen punjac akumulatora koji uz prisustvo mreznog napona dopunjava akumulatorsku bateriju. Regulacija punjenja se vrsi automatski i kada se akumulator napuni (14,4V) punjac se iskljucuje. Takodje uredjaj ima ugradjenu zastitu od totalnog praznjenja akumulatora (10,5V) u rezimu kada radi kao pretvarac.


solar line

Ostala oprema

- Spojnica za povezivanje kolektora
- Kompresioni fiting
- Ram za ravni krov
- Ram za kosi krov


solar line

solarni sitemi