Specijalna ponuda Solar Co Tim

Kolektor NSC 58-10 -cevi + solarna jednolinijska pumpna grupa


solar line

100mm MGV Solarni kolektor sa grejnom cevi

Metalna staklena vakumska cev od 100 mm za grejanje vode je potpuno prazna. Solarna energija prolazi kroz staklo, i selektivni premaz na aluminijumskom absorberu je apsorbuje , i tako se zagreva. Toplota se direktno prenosi na grejnu cev, i tecnost koja brzo ispari. Ovako stvorena para se penje do kondenzatora na vrhu cevi i toplota se prenosi na tecnost koja preko izmenjivaca u bojleru greje vodu.


solar line

70mm MGV Solarni kolektor sa grejnom cevi

Metalna staklena vakumska cev od 70 mm za grejanje vode je potpuno prazna. Solarna energija prolazi kroz staklo, i selektivni premaz na aluminijumskom absorberu je apsorbuje , i tako se zagreva. Toplota se direktno prenosi na grejnu cev, i tecnost koja brzo ispari. Ovako stvorena para se penje na kondenzator na vrhu cevi i toplota se prenosi na tecnost koja koja preko izmenjivaca u bojleru greje vodu.


solar line

58mm DGV Solarni kolektor sa grejnom cevi

Vakumska cev je napravljena od dva sloja stakla. Solarna energija prolazi kroz spoljno staklo i absorbuje se na selektivni premaz na unutrasnjem staklu pa se tako zagreva unutrasnja cev. Toplota se prenosi na grejnu cev pomocu aluminijumskih peraja (krilaca) sto dovodi do brzog isparenja tecnosti koja brzo prenosi toplotu. Ovako stvorena para se penje na kondenzator na vrhu cevi i toplota se prenosi na tecnost koja prenosi toplotu, pa se tako dobijena toplota zadrzava u rezervoaru za vodu (bojleru).


solar line

Kolektor U-pipe SC 10

Ovo je novi kolektor sa vakuum cevi. Kolektor se sastoji od 10 vakumiranih cevi sa veoma efikasnim selektivnim premazom. Staklena cev ima u unutrasnjosti PVD selektivni premaz koji povecava apsorbciju cevi.

U unutrasnjosti staklene cevi se nalaze bakarne cevi tipa U. Ove cevi su zavarene na dodatni apsorber. Ovaj apsorber ima svoj sopstveni patentirani selektivni premaz koji povecava prenos toplote na bakarne cevi i slanje ka tecnosti za prenos toplote


solar line

Kolektor U-pipe SC 15

Ovo je novi kolektor sa vakuum cevi. Kolektor se sastoji od 15 vakumiranih cevi sa veoma efikasnim selektivnim premazom. Staklena cev ima u unutrasnjosti PVD selektivni premaz koji povecava apsorbciju cevi.

U unutrasnjosti staklene cevi se nalaze bakarne cevi tipa U. Ove cevi su zavarene na dodatni apsorber. Ovaj apsorber ima svoj sopstveni patentirani selektivni premaz koji povecava prenos toplote na bakarne cevi i slanje ka tecnosti za prenos toplote.


solar line

Apricus solarni kolektori

Apricus AP serija solarnih kolektora prerdstavlja kombinaciju veoma efikasnih vakumskih cevi sa grejnim cevinma sa brzim prenosom toplote kako bi se dobio kolektor koji radi efikasno u skorom svim klimatskim uslovima i obezbedjuje toplu vodu za stambene ili komercijalne projekte sa solarnim grejanjem vode


solar line

Pločasti kolektor 2,0-4

CS Flat Plate kolektor se sastoji od specijalnog fasadnog full-plate apsorbera, premazanog visoko kvalitetnim selektivnim PVD (fizicki depozit pare) slojem.

Ploca apsorbera je zavarena na registar koji ima 10 bakarnih cevi. Apsorber je zavaren pomocu najnovije tehnika zavarivanja kako bi se poboljsao prenos toplote sa apsorbera na tecnost koja prenosi toplotu u bakarnim cevima.


solar line

Kompleti solarnih kolektora

Kolektor NSC 58 10
Kolektor NSC 70 10
Kolektor NSC 58 20
Kolektor NSC 58 20
Kolektor NSC 58 30


solar line

70mm MGV Grejna cev

MGV grejna cev od 70 mm predstavlja jedno od sustinskih tehnolskih resenja , i pogodnija je za primenu srednjim klimatskim uslovima. Ima vecu apsorbcionu povrsinu, veoma otporna na niske temperature (do -50℃), bolje termalne performance. Sto daje visu radnu temperaturu i siru primenu


solar line

Rezervoar za vodu

Napravljen od visokokvalitetnog nerdjajuceg celika, koristeci materjale koji odgovaraju prehrambenoj industriji; moderan proces zavarivanja i poliuretansku penu pod pritiskom za izolaciju; Elegantan izgled i antisepticka svojstva; bezbedan i izdrzljiv. Rezervoar za vodu pod pritiskom kombinovan sa solarnim kolektorom i grejnom pumpom je prvoklasan izbor za snabdevanje toplom vodom kucni sistem za grejanje, i po zelji, moze imati i dodatni izvor toplote i elektricno grejanje.


solar line

Dvolinijska pumpna grupa

Pogodna za sistem za grejanje vode pod pritiskom, koji ima vise funkcija u jednom paketu, kao sto su kontrola protoka, ciklus grejanja, odvod, kontrola pritiska, displej, dovod/odvod tecnosti, itd. Ove kompaktne komponente omogucavaju laksu upotrebu i instaliranje. Ovakav specijalni dizajn sa dvostrukim cevovodom skracuje vreme montaze.


solar line

Ekspanzioni rezervoar

Ekspanzioni rezervoar je mali rezervoar koji se koristi u zatvorenom sistemu grejanja vode i kucnim sistemima tople vode kako bi absorbovali prekomerni pritisak vode, do kog moze da dodje usled toplotnog sirenja dok se voda greje. Sama posuda je mali kontejner koji je pregradjen na dva dele pomocu gumene dijafragme. Jedna strana je povezana sa cevovodom sistema za grejanje pa stoga sadrzi vodu. Druga, suva strana, sadrzi gas (obicno azot) pod pritiskom. Kada je sistem za grejanje prazan ili na niskom nivou normalnog opsega radnog pritiska, dijafragma ce biti pritisnuta uz ulaz za vodu. Kako se pritisak vode povecava, dijafragma se pokrece gurajuci vazduh na drugu stranu. Mogucnost kompresije vazduha ce amortizovati udar pritiska, i oslabiti pritisak u sistemu koji bi inace ostetio vodovodni sistem


solar line

Toplotna pumpa

Nudimo toplotne pumpe sledecih tipova :

- Vazduh-voda
- Voda-voda
- Geotermalne
- Bazenske


solar line

58mm DGV Grejna cev

DGV cev sastoji se od grejne cevi i vakuumske cevi sa dvostrukim staklom, otporna je na ultra visoke i niske temperature i visoko efikasna.


solar line

Grejna cev

Brz start, prenos toplote sa zanemarljivim gubitkom, velika efikasnost pri prenosu toplote, visoka otpornost na zamrzavanje, dug vek trajanja. Grejna cev predstavlja jednu od sustinskih tehnologija, koja se proizvodi pomocu samo-razvojnih automatskih masina, sa stepenom vacuuma do 2x10-2Pa u unutrasnjosti, emituje energiju kada temperatura tecnosti u grejnoj cevi dostigne 20℃


solar line

UPS – strujni inverter

Pretvarac napona je uredjaj koji obezbedjuje neprekidno napajanje potrosaca (pumpe centralnog grejanja, TV, rasveta, fiskalne kase, tel. centrale, muzicki uredjaji, laptopovi i sl.) u slucaju nestanka elektricne energije. Kao izvor napajanja se koristi akumulatorska baterija napona 12V, koji se pomocu pretvaraca transformise u napon 220V~/50Hz. Uredjaj ima ugradjen punjac akumulatora koji uz prisustvo mreznog napona dopunjava akumulatorsku bateriju. Regulacija punjenja se vrsi automatski i kada se akumulator napuni (14,4V) punjac se iskljucuje. Takodje uredjaj ima ugradjenu zastitu od totalnog praznjenja akumulatora (10,5V) u rezimu kada radi kao pretvarac.


solar line

Ostala oprema

- Spojnica za povezivanje kolektora
- Kompresioni fiting
- Ram za ravni krov
- Ram za kosi krov


solar line

solarni sitemi